Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Concours d’Elegance rendezvény bizonyára ismerős olvasóink számára, hiszen a Pebble Beachen megtartott eseményen minden évben rengeteg érdekességet láthatnak a vásárlók. Azonban immár negyedik éve hazánkban is megrendezésre kerül ez a seregszemle, évről évre egyre több érdekességgel. Idén május 5-7. között gyűlnek össze a veteránautózás szerelmesei Balatonfüreden, és a BMW hazai importőrének köszönhetően mi is ott leszünk majd – akárcsak tavaly és tavalyelőtt.

A Concours d’Elegance persze jóval több, mint a 30 évesnél idősebb négykerekűek bemutatója. Valódi autócsodákat kínáló esemény, ahol az egyes járművek nem csupán műszaki tartalmukkal, hanem művészi megjelenésükkel, makulátlan állapotukkal és tulajdonosaik utánozhatatlan eleganciájával nyújtanak felejthetetlen élményt az érdeklődőknek. Egy rendezvény, ami egyszerre szól az autós világról, a vitorlázásról, az eleganciáról, a stílusról és a divatról.

Tavaly egy 1938-as Talbot T23-as vitte el a fődíjat

Az eddigi évek hagyományainak megfelelően idén is több autó egy Győrből induló konvoj tagjaként érkezik majd Balatonfüredre, ezzel is bizonyítva: tulajdonosaik nem csupán egy néhány kilométeres felvonulás kedvéért indítják be a járműveket, hanem szívesen tesznek meg hosszabb távot is velük.

„Fantasztikus évről évre megtapasztalni, hogy mennyire sikeres és fontos rendezvénnyé nőtte ki magát a Balatonfüred Concourse d’Elegance. Ünnepeljük egy kicsit azt a világot, ami tökéletes műszaki és esztétikai minőséget mutat a ma emberének is. Szerencsére a rendezvény a nézők és a kiállítók körében is egyre népszerűbb, így olyan külföldi vendégeket és autókat is fogadhatunk, akik eddig csak nyugat-európai Concourse d’Elegance versenyeken mérették meg magukat. A legkiválóbb nemzetközi mezőny pedig láthatóan inspirálja a hazai gyűjtőket is: évről évre magasabb színvonalú járművek gördülnek be a vörös szőnyegre magyar rendszámmal” – mondta Valker Viktor, az esemény alapítója.

Igazi ritkaságok vonulnak fel minden évben

Az idei Concours d’Elegance tehát minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik, ráadásul nem csak a veterán autók szerelmesei találhatják meg benne a szórakozásukat, hiszen minden évben találni néhány modern autócsodát is a kiállított négykerekűek között, és a vitorlázás megszállotjainak is rengeteg lesz az érdekesség. Mi idén is ott leszünk, és természetesen érkezünk majd egy beszámolóval is, hogy azok se maradjanak le a látványról, akik nem tudtak ellátogatni a rendezvényre.

Kommentek