Bemutatók/Menetpróbák

Porsche Macan GTS vs. Macan Turbo – Melyiket válasszam?

Nyomtatás

Igencsak nehéz helyzetben van az, aki a legjobb többcélú Porschét keresi. Törekvéseink közepette könnyen kiköthetünk a Macan mellett családbarát méretei, mégis kompakt dimenziói okán, de ezzel még nem tudjuk le a választás kényszerét. Sportos csúcsmodellnek ugyanis ott a vadonatúj GTS, viszont a Turbo változat erősebb. Most akkor hogy van ez? És melyiket vegyük?

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:35

Ford Ranger (2016) menetpróba - Hétpróba

Nyomtatás

Közös szenvedélyünk: ha lehetőség nyílik rá, szívesen szállunk versenybe. A frissített Ford Ranger magyarországi menetpróbáján pedig éppen ezt tehettük, a forgalmazó ugyanis ügyességi feladatokkal tarkított, terepezős geocaching versenyt írt ki. Annak érdekében, hogy minél több pontot begyűjtsünk, úgy megdolgoztattuk hazánk legnépszerűbb pickupját, ahogy valószínűleg egy tulajdonos sem fogja. A Ranger pedig nem hogy szemrebbenés nélkül bírta a megpróbáltatásokat, de még meglepetésről is gondoskodott.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:32

Opel Astra Sports Tourer (2016) hazai menetpróba - Túlmutató

Nyomtatás

Portó után Pásztó. Portugália után ezúttal hazai terepen próbáltuk ki az Év Autójának puttonyos változatát, az Opel Astra Sports Tourert. Az Astra ’K’, amely tényleg fantasztikusan sokat fejlődött, és így minden idők messze legjobb kompakt Opel modellje lett, kétségtelenül megérdemli a COTY zsűrije által kiosztott elismerést. Bár az ötajtós verzió is ügyes autó, leginkább talán a kombit várta a piac. Hiszen az ötajtósnak alapvetően egyetlen említésre méltó hiányossága van, ami nem más, mint a puttony legfeljebb átlagos mérete, ami kissé bekorlátozza a családi használhatóságot.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:31

Nissan GT-R (2016) üléspróba - Godzilla újratöltve

Nyomtatás

Cenzúra nélkül nem lehetne leírni azt a hasonlatot, amit egy jó barátom mondott mosolyogva, amikor közöltem vele, hogy épp a vadonatúj Nissan GT-R statikus bemutatójára indulok – valóban, a japánok büszkesége nem éppen az a személygépjármű, amit a legjobban statikusan lehetne megvizsgálni, bár kétségtelen, hogy mind a képeken, mind pedig élőben rendkívül dögösen néz ki.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:30

MINI Cabrio (2016) menetpróba - Kabrió, szélesvásznon

Nyomtatás

Miközben a nyitott autók felsőbb kategóriájában megállást nem tűrően dübörög az élet, az autógyártók mostanában nem kényeztetnek el minket elérhetőbb árú kabriókkal. Persze a nincsre nehéz építkezni, indokolhatják a keresletet hibáztatva, de jóformán nincsből nehéz is választani, kontrázhatunk. Viszont most megérkezett az új generációs MINI nyitott verziója, és egy gyors menetpróba is elég volt ahhoz, hogy bizonyítson: a jóval 10 millió forint alá nyújtózó kategória egyik legjobb kabrióját tisztelhetjük benne.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:30

Mercedes-Benz E-osztály (2016) menetpróba - "A legjobbat, vagy semmit"

Nyomtatás

Das beste oder nichts”, vagyis magyarra fordítva „A legjobbat, vagy semmit”, szól a Mercedes-Benz szlogenje, amely a vadonatúj E-osztály kapcsán (is) maximálisan értelmet nyer. A Csillagos prémiumgyártó ugyanis olyan magas kvalitású autóval rukkolt elő, ami talán minden várakozást felülmúl, márpedig egy új generációs E-osztállyal szemben, amely talán a Mercedes-Benz legfontosabb modellje és a legjobban képviseli a márka filozófiáját, igencsak magas elvárásokat támaszt a világ. De volt is miből építkezni, hiszen a közepes széria úgy 60 éve koptatja az utakat, és az aktuális generáció konkrétan a tizedik felvonás. Jörg Schmitt, a Mercedes-Benz új ügyvezető igazgatója, aki már 28 éve dolgozik a cégnél, csak annyit mondott, hogy az új E-osztály minden idők legintelligensebb E-je – és bizony nem lenne szép, ha nem így lenne.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:28

Volvo S90 és V90 üléspróba - Páratlan páros

Nyomtatás

Tavaly év végén mutatkozott be a Volvo vadonatúj büszkesége, az S90, amelyet azóta már kombi testvére, a V90 is követett. Bár a hazai Volvo kereskedésekbe csak nyáron fognak megérkezni az újdonságok, a magyar importőrnek hála a Genfi Autószalon után már hazánkban is megcsodálhattuk közelről a svédek két legfrissebb modelljét. Mi pedig kapva kaptunk az alkalmon, hogy a svájci seregszemle után ismét megvizsgálhassuk közelebbről őket – igaz, sajnos ezúttal is csak álló helyzetben.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:26

Opel Astra Sports Tourer (2016) menetpróba - Ideális autó családnak, cégnek

Nyomtatás

A francia légisztrájk által hátráltatva, de nem akadályozva egészen Portóig utaztunk, hogy a legelső adandó alkalommal, nem mellesleg lélegzetelállítóan szép tájakon próbálhassuk ki az Év Autójának puttonyos változatát, az Opel Astra Sports Tourert. Az Astra ’K’, amely tényleg fantasztikusan sokat fejlődött, és így minden idők messze legjobb kompakt Opel modellje lett, kétségtelenül megérdemli a COTY zsűrije által kiosztott elismerést. Bár az ötajtós verzió is kiváló autó, leginkább talán a kombit várta a piac. Hiszen az ötajtósnak alapvetően egyetlen említésre méltó hiányossága van, ami nem más, mint a puttony legfeljebb átlagos mérete, ami kissé bekorlátozza a családi használhatóságot.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:23

Fiat Tipo (2016) menetpróba - A régi fényben

Nyomtatás

A Fiat vágyakozik visszatérni régi dicsfényébe, ehhez pedig ezúttal jól keverte a lapokat. Visszatért a Tipo elnevezés, a család első tagjaként pedig egy olyan szedán, amely harmóniájával, tágasságával és vonzó árával igyekszik érvényesülni. A slágergyanús újdonság mindössze 3,5 millió forinttól elérhető hazánkban; nem haboztunk, és már be is ültünk a volánja mögé.

Módosítás dátuma: 2016. március 29. kedd, 08:16

Ford S-Max és Galaxy (2016) menetpróba - Variációk egy témára

Nyomtatás

Az egyterűek és buszlimuzinok szerepe az elmúlt időszakban csökkent az autózás világában, hiszen a rendületlenül feltörekvő crossoverek divatosabb megjelenésükkel és praktikus megoldásaikkal kiváló alternatívát nyújtanak a családi autók szegmensében. A gyártók persze ettől függetlenül nem mondtak le a fent említett típusokról, erre pedig a legjobb példa a Ford, ugyanis az amerikaiak tavaly mutatták be a vadonatúj S-Maxot és Galaxyt, amelyeket végre hazánkban is kipróbálhattunk.

Módosítás dátuma: 2016. március 29. kedd, 08:13

Kia Optima (2016) menetpróba - Több, mint aminek látszik

Nyomtatás

Sokan úgy tudják, hogy az ’idei’ Kia Optima egy alapos ráncfelvarrást takar, azonban a valóság nem ezt mutatja: a Kia nem győzi kommunikálni, hogy nem frissítésről, hanem egy teljesen új generációról van szó. Persze néhány tekintetben az újdonság kísértetiesen hasonlít jól sikerült elődjéhez, azonban a lemezek alatt nagyon fontos változások történtek, amelyek révén sokkal jobb lett az autó. A második generációs Optimát immár hazai körülmények között is kipróbáltuk.

Módosítás dátuma: 2016. március 29. kedd, 08:12

6. oldal / 23