Bemutatók/Menetpróbák

Volkswagen Passat 2.0 TDI 240 4MOTION (2015) menetpróba - Tejben-vajban

Nyomtatás

A Volkswagen Passat legfrissebb, immár nyolcadik generációja kissé kirúgott a hámból. De ne gondoljanak rosszra, ezt most pozitív értelemben írjuk: a wolfsburgiak középkategóriásának legújabb felvonása feljebb lépett, és amellett, hogy továbbra is uralni szeretné a ’D’ osztályt, a prémiumok vízét is felkavarná. És bizony erre minden esélye megvan, főleg legutóbb próbált konfigurációjával.

Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 07:24

Renault Espace (2015) bemutató - újragondolva

Nyomtatás

A Renault Espace legfrissebb, és az eddig megszokottakhoz képest az alapoktól fogva újragondolt generációja tavaly októberben mutatkozott be a nagyközönség előtt, s alig fél évvel később a magyarországi márkakereskedésekbe is megérkezett az autó, s ezzel egyidejűleg hivatalossá váltak az árak.

Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 07:20

Fiat 500X menetpróba - Stílusosan felfújva

Nyomtatás

Divat, érzelmek, pizza: mi másra is gondolhatnánk, mint Olaszországra. Egy autókkal foglalkozó oldalon ilyenkor akarva akaratlanul is a Ferrari vagy a Lamborghini ugrik be az embernek, de ne feledkezzünk meg a Fiatról sem! Tény, az egykoron szebb időket is megélt gyártó nincs könnyű helyzetben jelenleg, így minden lehetőséget meg kell ragadniuk, hogy ismét visszatérjenek az oda ahová valók, az élvonalba. A hazánkban mai napon bemutatkozó 500X pedig sokat segíthet ebben a márkának.

Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 07:19

Seat Leon X-Perience menetpróba - Kalandor

Nyomtatás

Érdekes újdonsággal bővült a Seat Leon eddig sem épp vékonyka modellkínálata. X-Perience néven gólyalábakra állított, tereptűrőbb kiegészítőkkel és szériában összkerékhajtással elérhető kombit kínál a gyártó, amely a Cupra sportmodellekben átélhető izgalmakat a felfedezés szabadságának érzésével és a mindentudással kívánja helyettesíteni. A spanyolok tavaly júniusban jelentették be az újdonságot, amiről rögtön be is számoltunk az Autó Pulton, nemrégiben pedig hazánkban debütált a Leon legfrissebb tagja – következzék hát a rövid menetpróba beszámolója.

Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 07:13

Kia Sorento (2015) menetpróba - Multitálentum

Nyomtatás

Nagyon szépen megy a Kia szekere az elmúlt években: a Hyundai-Kia konszern nem csak a világ ötödik legnagyobb autógyártójává nőtte ki magát, a legutóbbi évben több mint 7,2 millió autót értékesítve világszerte, de a Kia eladásai 6 év alatt 110 százalékkal emelkedtek, s ugyanerre az időszakra vetítve Európában is +60 százalékot ért el a cég. Mégis a márkaérték változása az, ami a legjobban mutatja a fantasztikus növekedést: a fontos mutató 4 év alatt a triplájára nőtt, ami hihetetlen eredmény.

Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 07:12

Opel Mokka 1.6 CDTI (2015) menetpróba

Nyomtatás

Az Opel Mokka kínálatában felváltotta a meglehetősen hangos 1,7 literes dízelmotort a Szentgotthárdon készülő 1,6-os egység. Az új öngyulladós egyben a kategória leghalkabb képviselői közé tartozik, amelyről menetpróbánk alkalmával mi is meggyőződhettünk.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:08

Opel Insignia 2.0 CDTI (2015) menetpróba - Optimum

Nyomtatás

Sokkal rosszabb helyekre is érdemes elmenni az Insignia legjobb motorját kipróbálni, de az új 2.0 CDTI premierjét az Opel nem bízta a véletlenre. Írország zöld dombjai között ezúttal jubileumot is ünnepeltünk: 20 éve itt mutatkozott be a Vectra Caravan Diesel is.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:08

BMW X6 (2015) menetpróba - Nagyhatalom

Nyomtatás

A BMW szárnyal. A márka a tavalyi évben történelmének rekordját, több mint kétmillió autót értékesített. A siker egyik titka az innováció: a bajorok jóformán hetente mutatják be az új típusokat. Ezúttal a kategóriateremtő X6 második, és egyben legújabb generációjának volánja mögé ülhettünk be.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:04

Ford Mondeo (2015) menetpróba - Megkésett hódító

Nyomtatás

Ugye emlékeznek még a Casino Royale című 007-es filmre? Még mindig előttem van a jelenet, amikor Daniel Craig első James Bond filmjében a tőle megszokott fagyos tekintettel terelgette az akkoriban világújdonságnak számító negyedik generációs Ford Mondeót. Tudják, hogy ez mikor történt? Jelentem, 2006-ot írtunk, a Ford középkategóriása pedig 2007 tavaszán máris piacra került. A modell azóta, vagyis idestova hét és fél éve húzza az igát, s bár igencsak jól sikeredett, érezhető rajta a kor, és nem meglepő módon nem igazán tudja tartani a lépést a modernebb kategóriatársakkal.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:02

Ford Focus (2015) menetpróba - Fókuszban az élvezet

Nyomtatás

Egyszerű ráncfelvarrásnál jóval többet tett a Ford, hogy a Focus megőrizze jó szereplését a piacon. Az átformált orr mögött új motorokat, a lemezek alatt pedig fokozott hangszigetelést és okosabb szolgáltatásokat találunk. A habot a tortán a fokozott élmény jegyében átalakított futómű és az új kormánymű jelenti. Ígéretesen hangzik, de a kompaktok kiélezett versenyében elég ennyi? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 10:58

Jeep Renegade menetpróba - A legkeményebb tereptörpe

Nyomtatás

Azt hiszem Önök közül is sokan tudnák a választ arra a kérdésre, hogy napjainkban melyik kategória foglalja el az autóipar divattrónját. Hát persze, hiszen a válasz egyszerű: a crossoverek. A szinte már minden gyártó palettájára beférkőző kisméretű vagy éppen kompakt „terepjárók” lassan a kisautóktól egészen a közepes egyterűkig alternatívát jelentenek a vásárlók számára. Ezt a hatalmas potenciált pedig a Jeepnél sem hagyták figyelmen kívül, és megalkották saját kis SUV-jüket, a Renegade-et.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 08:40

10. oldal / 23