Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Škoda kétség kívül hatalmas lendületben van, akárcsak a Volkswagen konszern összes többi márkája, így szinte meg sem lepődünk azon, hogy a csehek bejelentették: a következő két évben 19 új modellel készülnek. Mielőtt persze bárki azt hinné, hogy a gyáriak gyorsan megduplázzák a modellpalettájukon található típusok számát, szögezzük le, hogy ebben az új modellvariánsok is beletartoznak, nem csak a vadonatúj vagy éppen új generációba lépő négykerekűek – de persze belőlük is lesz jónéhány.

Ha már vadonatúj modellekről beszélünk, ezek közül talán a nemrég bemutatott Vision X és a tavaly leleplezett Vision E koncepciók sorozatgyártású verziói lesznek a legizgalmasabbak. Előbbi a Seat Arona és a még idén érkező Volkswagen T-Cross testvéreként száll majd be kis crossoverek mezőnyének nagy csatájába. A terepkupés formákat öltő Vision E szériaverziója pedig a tisztán elektromos SUV-k kategóriájában szeretne majd hódítani, méghozzá a Volkswagen I.D. Crozz közeli rokonaként. A Vison X egyébként már jövőre bemutatkozik, míg a villanyos testvér csak 2020-ra várható.

A Vision E sorozatgyártású verziója tisztán elektromos lesz

A kettő között is lesznek izgalmak, ugyanis jön a Citigo tisztán elektromos verziója – igaz, a kisautó normál változata sem elérhető már hazánkban –, és érkezik egy konnektoros hibrid modell is, méghozzá a Superb alapjain. Míg előbbi valószínűleg a Volkswagen e-Uppal közösködik majd, addig utóbbi a Passat GTE technikáját kaphatja meg. Addigra azonban valószínűleg a németek modelljei is tovább fejlődnek még, hiszen a Passat például idén frissül, így a Škoda modellek is már a fejlettebb egységeket kaphatják meg.

Ez ugyan még mindig csak négy újdonság, amit felsoroltunk, és ebből is látszik, hogy a gyáriak 19 friss modellről szóló ígérete azért kicsit ferdítve van, hiszen ebben minden új kivitel és hajtáslánc is szerepel, de ennek ellenére azért így is kijelenthetjük, hogy nem viccelnek a csehek. 2025-re egyébként 10 elektromotorral szerelt négykerekűt ígér a márka. A lendület nem csak az új modellekben mutatkozik meg, hiszen tavaly rekordévet ünnepelhetett a Škoda: 1.200.500 autót sikerült eladniuk, amiben komoly szerepe volt a Kodiaqnak is, és idéntől már a Karoq is jócskán növelheti majd az eladásokat – a legtöbbet persze továbbra is az Octaviából adnak el.

Kommentek